Spiritualiteit in je leven? Wat een huisaltaar voor je kan betekenen

Eigenlijk is West Europa één van de weinige gebieden op aarde waar het NIET normaal is om een huisaltaar te houden. Overal ter wereld vind je in woonhuizen, kantoren en zelfs in winkelcentra een speciale plek waar voorouders herinnerd worden, ‘great spirit’ woont, of de goden aanbeden worden.

In het Westen hebben we na de Verlichting de goden buiten de deur gezet: al eeuwen geloven we alleen nog maar wat we kunnen berekenen. Maar we worden ongelukkig als alle mysterie uit ons leven verdwijnt. Het leven voelt dan plat, betekenisloos, saai, voorspelbaar. Langzamerhand, via de achterdeur, sluipen de goden weer onze woningen binnen. We willen weer contact met het mysterie, en we zoeken naar diepte en betekenis in ons leven. Kijk maar eens hoe ongelofelijk populair yoga is, en zelfs tantra: onze maatschappij is aan het verspiritualiseren.

Hoe kan een huisaltaar je helpen om diepte en betekenis een grotere plek in je leven te geven?

Wil je meer diepte en betekenis in je bestaan ervaren? Dan is een altaar in je huis een goed begin. Feng Shui ziet je woonruimte als een directe afspiegeling van jou. Alles wat zich in je huis bevind, is een representatie van een aspect van je innerlijke gesteldheid. Je binnenwereld heeft een directe weerslag op je fysieke werkelijkheid – en andersom. ‘Zo binnen, zo buiten‘.

Je kan je huisaltaar maken van een lege plank in je boekenkast, maar je kan er ook een speciale tafel voor aanschaffen. Het gaat er om dat je met dit gebaar tegen het universum zegt: ‘hier in dit huis is er plek voor het goddelijke, breng het maar naar me toe!’

Misschien hou je van afbeeldingen van goden en godinnen, of gebruik je liever een mooie steen, een bloem, of een gedicht? Alles wat voor jou betekenis en schoonheid heeft, is goed. Een altaar werkt het best voor je als je er regelmatig aandacht aan besteed, want wat je aandacht geeft, groeit. Hou je altaar schoon en vrij van stof en dode bloemen – anders geef je een precies tegenovergestelde boodschap aan het universum: ‘hier verstoft/sterft mijn verlangen naar contact met het mysterie!’

Een goede start met de Home & Travel Altar set

In dit zorgvuldig vormgegeven pakket vind je vijf goden en godinnen die je helpen om specifieke kwaliteiten in je leven uit te nodigen. Op de achterkant van elk altaartje vind je een korte uitleg over de god(in).  Een betekenisvol cadeau voor jezelf of een geliefde.

Materiaal: dubbelzijdig mat gefolieerd 300 grams karton, A4 formaat, in gevouwen staat: A5. De set kost €29,- inclusief verzendkosten. Bestellen o.v.v. je naam en je adres via: info@atelieraandacht.nl. Je ontvangt een factuur en de set wordt naar je opgestuurd zodra die is voldaan.

One response to “Spiritualiteit in je leven? Wat een huisaltaar voor je kan betekenen

  1. Pingback: Hoe gebruik je de goden en godinnen uit de Home & Travel Altar set? | Atelier Aandacht Blog·

Leave a comment