Hoe gebruik je de goden en godinnen uit de Home & Travel Altar set?

In deze blogpost legde ik uit hoe je je huisaltaar gebruikt om tegen het universum te zeggen: ‘Er is plek voor het goddelijke in mijn dagelijks leven’ Maar je kan nóg een stapje verder gaan, door je altaar te gebruiken om specifieke goddelijke kwaliteiten in je leven uit te nodigen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van belangrijke levensvragen, waarbij je steun zou kunnen krijgen van één van de vijf goden en godinnen uit de Home & Travel Altars set. Klik op de links voor een uitgebreidere blogpost over deze specifieke god(in).

 

> Ervaar je financieel tekort? Of voel je je vaak angstig of onveilig? Gebruik een afbeelding van Ganesha op je altaar: hij is groot, stevig, vol en overdadig, en wordt al millennia aanbeden als poortwachter en brenger van (zakelijk) geluk en voorspoed.

> Voel je je niet compleet zonder een partner? Gebruik een afbeelding van Ardhaneswara – half man, half vrouw – om je er aan te herinneren dat je toegang hebt tot álle goddelijke kwaliteiten, ook die die we als specifiek ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ ervaren. (psst: Mensen die zichzelf ervaren als ‘heel’ zijn vaak aantrekkelijke partners:-)

> Erger je je vaak aan andere mensen? Als je anderen bijvoorbeeld vaak als onafgestemd, bot, cynisch of dom ervaart, zou het zomaar kunnen zijn dat je nogal veel oordelen hebt. Deze oordelen lijken extern, maar richten zich even goed naar binnen, op jezelf. Zet Witte Tara op je altaar om compassie in je hart wakker te maken. Daardoor wordt het makkelijker voor je om te zien dat iedereen te maken heeft met beperkingen en handelt vanuit z’n beste kunnen.

> Ga je soms uit je dak en heb je daar spijt van? Shakti en Shiva kunnen je helpen herinneren aan het belang van een stevige bedding van bewustzijn (Shiva); die al onze emoties, verlangens en gedachten (Shakti) kan dragen. Meditatie helpt je om jezelf steviger te verankeren in je eigen grond, en je minder sterk te identificeren met de alsmaar veranderende Shakti in jou.

> Heb je vaak kritiek op jezelf? Denk je dat je niet goed genoeg bent? Dat je nog véél harder zou moeten werken? Deze kritische stemmen zijn niet wie jij ten diepste bent, maar ‘ingeslikte’ meningen van anderen die vroeger belangrijk voor je waren, maar je nu niet meer helpen. Kali hakt vol liefde deze innerlijke demonen de kop af, waardoor jouw energie weer kan gaan stromen.

Het antwoord op al deze levensvragen (en nog veel meer) ligt in jou. De afbeeldingen van goden en godinnen zijn één manier om je te helpen herinneren aan de kwaliteiten die je hebt om om te gaan met de vraagstukken en uitdagingen in je leven. En daarom heb ik deze nieuwe set ‘Home & Travel Altars’ gemaakt: 5 goden en godinnen van Atelier Aandacht in luxe uitgave (300 grams A 4 formaat in altaarvouw, dubbelzijdig gefolieerd). Deze set kost tot en met 22/11 2014 nog €29 ipv €39 – inclusief verzendkosten binnen Nederland. Interesse? Mail me via info@atelieraandacht.nl

Leave a comment