7 redenen om van Ganesha je huisgenoot te maken

Click here for the English version of this post

Mag ik je voorstellen aan Ganesha? Een vreemde, maar vriendelijke Hindu god, met een olifantshoofd. Hij is ongelofelijk populair, en wordt dagelijks aanbeden door miljoenen over de hele wereld. Weten waarom jij hem ook in huis zou halen?

1. Nieuwe start. Ganesha is de God van het Nieuwe Begin. En daarmee bedoel ik élk nieuw begin: een nieuwe dag, een nieuw jaar, een nieuwe auto (Indiërs nemen Ganesha mee als ze een nieuwe kopen!), een nieuwe studie, een nieuwe baan, project, richting in je leven… whatever.

2. Succes. Als ‘Remover of Obstacles’ maakt hij je pad vrij voor succes.

3.  Bescherming. Ganesha staat bekend als de Poortwachter. Je ziet hem in Aziatische landen vaak naast deurposten, om het gebouw te bewaken. Ik schilderde een Ganesha naast mijn voordeur toen ik een massagepraktijk aan huis begon. Ik ben nooit in moeilijkheden gekomen, ook al kwamen er heel wat ‘vreemden’ over de vloer! Hij beschermt óók je persoonlijke ruimte, wanneer je op reis bent: een geweldige reisgenoot.

4. Communicatie. Ganesha zou de schrijver zijn van een belangrijke Indisch geschrift; de Mahabharata. Hij schreef de woorden alleen op als hij ze echt volledig begreep, en op zo’n manier dat ook de lezers het zouden begrijpen. Dus, wanneer je zaken doet of onderhandelt, laat Ganesha dan je mediator zijn.

5. Overvloed. Ganesha knabbelt aan een lekker stuk suikergoed. Getuige zijn enorme buik, is dat niet z’n eerste! In India is zo’n pens geen probleem, maar een teken van rijkdom en overvloed.

6. Genieten. Ganesha is wijs en contemplatief, maar hij geniet ook met volle teugen van het leven. Kan je wel wat juice en plezier gebruiken?

7.  Steun. Ganesh is ENORM! Als je hulp nodig hebt, stel je dan voor dat je hem stevig vasthoudt. De zwaartekracht houdt jullie verankerd aan de grond terwijl de storm overtrekt.

Klinkt goed allemaal, niet waar? So let’s spread da Ganesh! De gesigneerde  Ganesha Art Print hieronder is perfect voor naast je voordeur – en exclusief te koop bij Atelier Aandacht. Afmetingen: 70 x 100 cm. Prijs: €49,- inclusief verzending in NL. Bestellen via: info@atelieraandacht.nl

One response to “7 redenen om van Ganesha je huisgenoot te maken

  1. Pingback: Hoe gebruik je de goden en godinnen uit de Home & Travel Altar set? | Atelier Aandacht Blog·

Leave a comment